
Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum
Ingredienten
- 250 g aardbeien
- 20 g CANDEREL 100% Sucralose
- 200 g yoghurt 0% vet
- het wit van 1 ei
- 1 limoen
- enkele verse basilicumblaadjes
Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum
Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum
- Snij een stukje schil van een limoen en snij het in reepjes. Konfijt de reepjes in 2 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose en 10 cl water.
- Giet de yoghurt in een kom, voeg er 2 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose aan toe en meng.
- Klop het eiwit tot sneeuw en voeg het toe aan de yoghurt. Voeg de reepjes gekonfijte limoenschil toe en meng voorzichtig.
- Vul de schaaltjes en plaats ze ongeveer 3 uur in de diepvriezer.
- Was na die tijd de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij ze in dunne plakjes en schik ze op 4 borden.
- Bereid in een kookpot een siroop met 3 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose en 15 cl water.
- Laat de siroop inkoken en overgiet de aardbeien ermee.
- Haal de schaaltjes uit de diepvriezer, zet de schaaltjes omgekeerd in het midden van de borden en laat de crème uit de schaaltjes glijden.
- Spoel het basilicum en bestrooi de borden met versnipperd basilicum.
57
4
50
-
4 porties
-
50 min
-
57 Kcal