Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum

Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum

Ingredienten

  • 250 g aardbeien
  • 20 g CANDEREL 100% Sucralose
  • 200 g yoghurt 0% vet
  • het wit van 1 ei
  • 1 limoen
  • enkele verse basilicumblaadjes

Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum

Parfait glace en carpaccio van aardbeien met basilicum
  1. Snij een stukje schil van een limoen en snij het in reepjes. Konfijt de reepjes in 2 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose en 10 cl water.
  2. Giet de yoghurt in een kom, voeg er 2 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose aan toe en meng.
  3. Klop het eiwit tot sneeuw en voeg het toe aan de yoghurt. Voeg de reepjes gekonfijte limoenschil toe en meng voorzichtig.
  4. Vul de schaaltjes en plaats ze ongeveer 3 uur in de diepvriezer.
  5. Was na die tijd de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij ze in dunne plakjes en schik ze op 4 borden.
  6. Bereid in een kookpot een siroop met 3 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose en 15 cl water.
  7. Laat de siroop inkoken en overgiet de aardbeien ermee.
  8. Haal de schaaltjes uit de diepvriezer, zet de schaaltjes omgekeerd in het midden van de borden en laat de crème uit de schaaltjes glijden.
  9. Spoel het basilicum en bestrooi de borden met versnipperd basilicum.
    57 4 50
  • 4 porties
  • 50 min
  • 57 Kcal