Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je suikervrij genieten & koken in huis voor het hele gezin en diabeten.

Sucralose, Canderel met Stevia, Original, Chocolade en Cacao. 0 calorieën, zalig zoet.

Nougat glace met frambozen

Nougat glace met frambozen

Ingredienten

  • 150 g droge vruchten (hazelnoten, amandels, pistachenoten…)
  • 50 g rozijnen
  • 300 g diepgevroren frambozen
  • 4 eetlepels CANDEREL Sucralose + 5 eetlepels voor de coulis
  • ½ citroen
  • 25 cl vloeibare crème fraîche
  • 100 g honing
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels water

Nougat glace met frambozen

Nougat glace met frambozen
  1. Rooster de droge vruchten in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
  2. Scheid de eiwitten van de eigelen.
  3. Klop de eiwitten tot sneeuw. Meng de honing, 4 eetlepels CANDEREL Sucralose en 3 eetlepels water in een kleine kookpot.
  4. Breng dit mengsel aan de kook en laat het koken tot het mengsel 120°C bereikt (controleren met behulp van een thermometer).
  5. Giet deze siroop op de opgeklopte eiwitten. Blijf kloppen tot het mengsel koud is.
  6. Klop de vloeibare crème fraîche tot slagroom en voeg ze samen met de droge vruchten, de rozijnen en 150 g frambozen toe aan het mengsel.
  7. Giet deze bereiding nu in een cakevorm die u vooraf met huishoudfolie hebt bekleed, en plaats hem een nachtje in de diepvriezer.
  8. Maak de frambozencoulis door de overgebleven frambozen te pureren met 5 eetlepels CANDEREL Sucralose en het citroensap.
  9. Haal de nougat glacé uit de diepvriezer, haal hem uit de cakevorm en snij hem.

Serveer samen met de frambozencoulis.

    259 8 25
  • 8 porties
  • 25 min
  • 259 Kcal