Verwen je allerliefste en win een romantisch diner voor twee in een gastronomisch restaurant!

Doe mee met onze Valentijnsquiz en waag je kans op een diner bij kaarslicht voor jou en je liefste, in een sterrenrestaurant!

Waarom geven (en krijgen) we chocolade met Valentijn?

Waarom geven (en krijgen) we chocolade met Valentijn?

Het is een traditie die bijna een gewoonte is geworden: bij Valentijnsdag  hoort chocolade. Maar hoe komt dat eigenlijk?

Om daar een  antwoord op te vinden, moeten we terug gaan naar de oorsprong van de chocolade en die ligt bij de Azteken. Zij maakten van cacao, honing en vanille een drank die ze ‘xcocolat’ noemden.  Later werd dit door de Spaanse conquistadores dan ‘chocolat’.

In die tijd geloofde men dat chocolade passie en verliefdheid aanwakkerde. Volgens de legende dronk de Azteekse koning Moctezuma er zelfs 50 bekers van voor hij zijn harem bezocht, om seksueel te kunnen presteren als een jonge hengst… Sindsdien worden er dus bijzondere liefdeskrachten aan chocolade toegewezen.

Maar ook in onze tijd valt hier nog wat over te zeggen. De moderne wetenschap leerde ons dat chocolade heel wat bijzondere stoffen bevat die invloed hebben op het humeur.

Bijvoorbeeld theobromine, een stof die ons een ontspannen gevoel heeft en werkt als een antidpressivum. Dat is al een goed begin, maar wat dacht je van fenylethylamine, ook gekend als ‘de molecule van de liefde’? Ook deze endorfine kan je terugvinden in chocolade, maar je maakt hem ook aan als je verliefd bent. Logisch dus dat bij hét feest van de liefde chocolaatjes horen.

Heb jij al helemaal zin gekregen in  lekkere chocolade? Ontdek dan snel onze recepten en maak zelf –en met veel liefde- een heerlijk diner voor jouw Valentijn.