Gezond leven begint bij gezond denken.

Gezond leven

Gezond leven begint bij gezond denken.

Emma's stijltips

Emma's stijltips

Stijltips zomer Emma 2012

Stijltips zomer 2012 van Emma Gelaude

 • De sleehak combineert het comfort van een platte schoen met de extra centimenters van een hoge hak. Ideaal om dragen onder zwierige zomerse ensembles.
 • Wie dacht dat enkel bikini's hot waren, heeft de badpakken van deze zomer nog niet goed bekeken. Mooi sculpterend op de juiste plaatsen zorgen ze niet enkel voor een modieus maar meteen ook erg flatterend resultaat.
 • Sjaals kan je deze zomer op 101 manieren knopen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en wat best past bij je silhouet, drapeer je de sjaal als een toegevoegde waarde aan het geheel.

Stijltip voor receptie/feestje

Sommige recepties/feestjes/events zijn gelinkt aan een thema of vragen een bepaalde dresscode. Check daarom altijd eerst de uitnodiging zelf op kledingvoorschriften. Een onderscheidende look is gewenst maar zorg dat je outfit niet het gespreksonderwerp van de avond wordt. Wees verassend op de juiste dus stijlvolle manier. Speel bijvoorbeeld met textuur en ga voor de blinkende en meer feestelijke variant van de klassieke zwarte broek. Ga voor een cocktail dress met een apartere snit zoals een asymmetrisch accent. Kies voor een opvallend maar smaakvol geïntegreerd juweel of accessoire zoals een riem met een bepaalde afwerking.

Stijltip voor kleur en omgeving

Als je job grote sociale dimensie heeft of frequent contact met klanten/prospects dan kies je beste voor lichte kleuren en bruine tinten. Deze triggeren makkelijker sociaal contact terwijl donkere kleuren automatisch afstand creëren.

Stijltip lente must-have: Trenchcoat

Door zijn instant allure en klasse&stijl is de trenchcoat altijd geschikt voor elke vrouw. Al gaat een kleinere vrouw best voor het kortere model tot middenbovenbeen en mag de grotere vrouw kiezen tussen tussen dit model en de knielange variant. Een trench is uiterst versatiel: het matcht met een klassiek jurkje, casual ensemble of een hippe jeans.

Creëer lengte en autoriteit door het dragen van 1 kleur

Kleinere personen houden hun basis best in 1 kleur. Door een continu doorlopende (kleuren)lijn kan je visueel lengte creëren. Omgekeerd: als je onderstuk in kleur fel verschilt van je bovenstuk, breek je je lichaam in 2 delen wat je niet alleen optisch verkleint, maar dus ook doet inboeten aan autoriteit.

Basic top

Het ‘marcelleke’ & het ‘spaghettibandtopje’ zijn 2 voorbeelden van basic topjes. Ideaal om te dragen onder een blouse/hemdje/pull als extra warmtebluffer of om een klein of subtiel (kleur)accent toe te voegen aan de outfit. Ze bestaan in alle kleuren, al dan niet gepimpt met een kleine eyecatcher zoals een finesse met kant of een strikje. Opgelet de deur uitgaan met een spaghettibandtopje gecombineerd met een jeans is geen outfit voor een volwassen vrouw. Enkel kleine meisjes staan er goed en leuk mee. Bovendien zorgen de doorgaans fijne bandjes&dito stof vaak voor een onflatteuze look als je topje niet ‘gebroken’ wordt door bijvoorbeeld een blazer.

De vuistregels voor een verzorgde look!

 • Sobere make-up
 • Frisse adem
 • Geen zichtbare piercings of tattoos
 • Geen of aangename lichaamsgeur
 • Geen zweetranden. Parfum kan maar nooit penetrant. Deo=must
 • Gladde benen zonder vlekken/spataders
 • Schoenen=complementair! Nooit de eyecatcher in je outfit.
 • Geen metale hakken. Gepoetste, kwaliteitsvolle en elegante schoenen.