Gezond bewegen, gezonde voeding word nog efficienter als je het combineert met evenwichtige lichaamsbeweging

Gezond bewegen

Gezonde voeding word nog efficiënter als je het combineert met evenwichtige lichaamsbeweging.

Verslank je van sport?

Verslank je van sport?

Een goede vraag, met een genuanceerd antwoord (lees tot op het einde!)

Zet je lichaam op de juiste weg.

Sport is goed voor je figuur. De beste manier om dat te ontdekken is je weegschaal ruilen voor een lintmeter.

Om een kilo vetweefsel  te verbranden moet je 17 uur zwemmen of 27 uur fietsen. Dat is ondoenbaar, maar hoe werkt het dan wel?

Hoe groter je spiermassa, hoe meer calorieën je verbrandt. Dus als je veel sport verlies je natuurlijk vet tijdens inspanningen, maar ook terwijl het lichaam in rust is. Eigenlijk verbruikt een grotere spiermassa dus meer van de reserves die zijn opgeslagen in het vetweefsel en ontstaat verbranding in rust.

Maar geen voorbarige conclusies

Soms heb je bij het aankleden de indruk dat je vermagert bent, maar op de weegschaal zie je geen verschil. De reden?

Slankheid staat niet altijd gelijk met minder kilo’s. En soms is dik zijn een probleem van water ophouden. De oplossing is dan een betere drainage en niet noodzakelijk gewichtsverlies. Daarom is het belangrijk altijd een arts te raadplegen voor aan een vermageringsdieet te beginnen. 

Bovendien zet regelmatig sporten vet om in spieren. En omdat vetweefsel minder weegt dan spierweefsel, zal je weegschaal niet snel minder aangeven. Maar je spieren worden wel strakker en je figuur meer afgelijnd. Je favoriete jeans zal het ultieme bewijs leveren. En dat laatste knoopje zal probleemloos dicht gaan;