Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Lichte meloen-mascarponegebakjes

Lichte meloen-mascarponegebakjes

Ingredienten

  • 2 meloenen
  • 1 kant-en-klaar bladerdeeg
  • 200 g light mascarpone
  • 1 CANDEREL Vanille stick
  • 6 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose
  • 2 eieren
  • 50 g vetarme boter
  • een takje rozemarijn

Lichte meloen-mascarponegebakjes

Lichte meloen-mascarponegebakjes
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Steek met een steekvorm 6 rondjes uit in het deeg.
  3. Prik gaatjes in het deeg en bak 10 minuten in de oven.
  4. Scheid de eiwitten van de eigelen en klop de eiwitten tot sneeuw.
  5. Klop de mascarpone los in een kom (om hem al kloppend minder vast en smeuïger te maken) en voeg daarna de opgeklopte eiwitten, 4 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose en de CANDEREL Vanille stick toe. Plaats de crème in de koelkast.
  6. Haal het deeg uit de oven en laat het afkoelen.
  7. Snij de meloenen open en steek met een meloenlepel bolletjes uit het vruchtvlees.
  8. Verwarm de boter in een pan en bak de meloenbolletjes samen met de versnipperde rozemarijn. Bestrooi met 2 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose en laat ze bakken en karamelliseren op een middelhoog vuur.
  9. Garneer de taartrondjes net voor het serveren met de crème en leg er de meloenbolletjes bovenop. 
    257 6 35
  • 6 porties
  • 35 min
  • 257 Kcal