Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Citroencreme in glaasjes

Citroencreme in glaasjes

Ingredienten

  • 5 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 1 sinaasappel
  • 200 g plattekaas 0% vet
  • 4 gelatineblaadjes
  • 3 eieren
  • 25 cl magere melk
  • 10 cl vers geperste sinaasappelsap
  • 6 boudoirs
  • 3 eetlepels geraspte kokosnoot

Citroencreme in glaasjes

Citroencreme in glaasjes
  1. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  2. Snij de buitenste schil van een citroen.
  3. Breng op een middelhoog vuur de melk en de citroenschil aan de kook en zeef ze daarna met behulp van een puntzeef.
  4. Scheid de eiwitten van de eigelen en klop de eigelen op met de CANDEREL Sucralose tot het mengsel er lichtgeel en schuimig uitziet. Voeg er daarna al roerend beetje bij beetje de melk aan toe. Zet de crème opnieuw op een middelhoog vuur en laat ze koken en indikken terwijl u voortdurend blijft roeren.
  5. Neem de crème van het vuur zodra ze klaar is en voeg er 3 gelatineblaadjes aan toe.
  6. Meng en houd apart.
  7. Pers de sinaasappel uit en houd het sap apart.
  8. Pers de citroenen uit en voeg daarna het citroensap en de plattekaas toe aan de crème.
  9. Meng tot u een homogene crème krijgt.
  10. Verkruimel de boudoirs en bedek er de bodem van de glaasjes mee. Giet de citroencrème op de koekjes en plaats de glaasjes ongeveer 2 uur in de koelkast. Verwarm in een kookpot met dikke bodem het sinaasappelsap en voeg er het laatste gelatineblaadje aan toe. Meng en laat lauw worden.
  11. Overgiet de glaasjes met deze bereiding en plaats opnieuw 2 uur in de koelkast.
  12. Bestrooi net voor het serveren met geraspte kokosnoot.
    239 4 40
  • 4 porties
  • 40 min
  • 239 Kcal