Bereiding van de biscuit
- Verwarm je oven voor op 220°.
- Zeef de bloem.
- Klop de eidooiers tot ze wit zijn.
- Klop ook het eiwit stijf en voeg geleidelijk aan het Canderel poeder toe.
- Spatel het opgeklopte eiwit onder de dooiers en roer voorzichtig tot een gladde massa.
- Voeg nu ook de bloem toe, meng voorzichtig.
- Strijk het deeg uit over de bakplaat.
- Bak de biscuit 3 minuten in een voorverwarmde oven van 220°.
- Laat afkoelen.
Bereiding van de bavarois
- Pureer de aardbeien met
een staafmixer en zorg dat
er geen stukjes meer inzitten.
- Klop de room met het Canderel poeder half stijf.
- Verwarm de aardbeienpuree op een zacht vuurtje, maar laat niet koken.
- Voeg de (in koud water geweekte) gelatineblaadjes toe.
- Spatel de slagroom voorzichtig onder de aardbeienpuree.
- Leg 1 plak biscuit in de taartvorm (22 cm), als bodem.
- Halveer de aardbeien en zet ze in een mooie rij langs de rand van de vorm.
- Giet er 2/3 van de aardbeienbavarois op.
- Leg de tweede biscuitlaag op het bavaroismengsel.
- Giet de rest van de aardbeienbavarois op de tweede biscuitlaag.
- Laat minstens 3u opstijven in de koelkast.
- Enkel nog versieren met schijfjes aardbeien, en ... genieten!