Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Granola met yoghurt en aardbeien

Granola met yoghurt en aardbeien

Ingredienten

• 200 g havermout
• 75 g pecannoten
• 75 g pistachenoten
• 50 g zonnebloempitten
• 50 g pompoenpitten
• 15 g Canderel Sugarly Kristalkorrel
• 2 tl kaneel
• 1/2 tl nootmuskaat
• 15 g roomboter
• 50 g agavesiroop
• Een snufje zout
• 1 eiwit

Granola met yoghurt en aardbeien

Granola met yoghurt en aardbeien

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Meng de havermout, de pecannoten, de pistachenoten, de zonnebloempitten en de pompoenpitten.

Smelt de roomboter in een steelpan. Voeg de Canderel Sugarly Kristalkorrel en de agavesiroop toe wanneer de boter begint te borrelen.

Roer nu de nootmuskaat, de kaneel en een snufje zout erdoor. Laat een paar minuten pruttelen totdat het karamelliseert en zet dan het vuur uit.

Roer het botermengsel door de droge ingrediënten. Schep alles goed door elkaar.

Klop één eiwit stijf en schep het door de granola.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de granola over. Plaats 30 à 40 minuten in de oven. Als de granola te snel kleurt, verlaag dan de temperatuur.

Bak de granola, zonder om te scheppen, tot deze mooi goudbruin en knapperig is.

Haal de granola uit de oven en laat eerst volledig afkoelen voordat je het omroert, zo krijg je van die grote knapperige granola brokken.
Serveer de granola naar smaak met wat kwark of melk, vers fruit en Canderel Sugarly Kristalkorrel.

Dit recept is een samenwerking met hapjesprinces www.hapjesprinces.be

    0 6 45
  • 6 porties
  • 45 min
  • - Kcal