Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Creme brulee met een coulis van exotische vruchten

Creme brulee met een coulis van exotische vruchten

Ingredienten

Voor de crème:

  • 5 eieren
  • 2 CANDEREL Vanille sticks
  • 4 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 50 cl vetarme vloeibare room
  • 10 cl magere melk 

Voor de coulis van exotische vruchten:

  • 500 g exotische vruchten (mango, passievruchten, ananas…)
  • 10 g CANDEREL Sucralose
  • het sap van 1 citroen

Creme brulee met een coulis van exotische vruchten

Creme brulee met een coulis van exotische vruchten
  1. Bereid de coulis van exotische vruchten:
  2. Schil het fruit en snij het vruchtvlees in stukjes.
  3. Warm het citroensap, 2 eetlepels water en 10 g CANDEREL Sucralose samen op in een kookpot tot u een siroop krijgt.
  4. Overgiet het fruit met de siroop en laat weken.
  5. Bereid intussen de crème en verwarm de oven voor op 120°C:
  6. Scheid de eiwitten van de eigelen.
  7. Meng de eigelen in een schaal met de CANDEREL Vanille sticks.
  8. Voeg er 4 eetlepels CANDEREL Sucralose, de vetarme vloeibare room en de melk aan toe.
  9. Verdeel de crème over de ovenschaaltjes en zet ze gedurende een uur au bain-marie in de warme oven.
  10. Werk de coulis verder af door de fruitstukjes en het sap samen te pureren.
  11. Overgiet de crèmes net voor het serveren met een eetlepel coulis en karamelliseer met een gasbrander.
  12. Serveer onmiddellijk.
    174 6 90
  • 6 porties
  • 90 min
  • 174 Kcal