Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Appelcrumble

Appelcrumble

Ingredienten

15 g extra lichte margarine

1 theelepel Canderel  Sugarly Kristalkorrel

3 eetappels, geschild, van het klokhuis ontdaan en in dunne schijfjes gesneden (meng met citroensap om verkleuring tegen te gaan)

Een mespuntje vers geraspte nootmuskaat

Een mespuntje gemalen allspice

Geraspte schil en sap van 1 sinaasappel

VOOR DE CRUMBLELAAG:

150 g gewone bloem

100 g havervlokken

25 g Canderel Sugarly Kristalkorrel

3 theelepels lijnzaad

100 g vetarme margarine

Appelcrumble

Appelcrumble

 

U hebt een metalen bakvorm van 28cm x 18cm nodig. Vet hem in en bedek hem met 1 vel bakpapier dat iets groter is dan de bakvorm.

Verwarm de oven voor op gasstand 4/180°C (160°C bij een heteluchtoven).

Smelt de vetarme margarine in een pan en voeg er de appelschijfjes, de Canderel Sugarly Kristalkorrel, de nootmuskaat, de allspice, de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap aan toe. Meng goed en laat ongeveer 5 minuutjes pruttelen totdat de appels zacht zijn en uit elkaar beginnen te vallen. Haal van het vuur en zet opzij om af te koelen. Het kan zijn dat u de appeltjes nog een beetje moet pletten.
Doe voor de crumblelaag de bloem, de havervlokken, de Canderel Sugarly Kristalkorrel en het lijnzaad samen in een kom.

Smelt de vetarme margarine in een pan en giet dit over het mengsel. Roer goed tot u een kruimelig mengsel krijgt. Het hoeft niet heel fijn te zijn.

Schep de helft van dit mengsel in de bakvorm en strijk het mooi glad. Schep er daarna het appelmengsel over en bedek met de rest van het crumblemengsel.

Bak gedurende 35-45 minuten in de oven tot de crumble mooi goudbruin is. Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en snij daarna in 16 repen. Haal de repen uit de bakvorm. In een luchtdichte doos kunt u ze een week bewaren.

    0 16 50
  • 16 porties
  • 50 min
  • - Kcal