Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Kwarkpancakes met aardbeiencompote

Kwarkpancakes met aardbeiencompote

Ingredienten

Voor de pancakes:
• 200 g boekweitmeel
• 200 g kwark of platte kaas
• 100 g amandelmelk
• 2 eieren
• 2 el Canderel Sugarly Kristalkorrel
• Een snufje zout

Voor de aardbeiencompote:
• 1 doosje diepvriesaardbeien
• 2 el Canderel Sugarly Kristalkorrel

Voor de afwerking:
• Verse aardbeien, blauwe bessen, frambozen
• Canderel Sugarly Kristalkorrel

Kwarkpancakes met aardbeiencompote

Kwarkpancakes met aardbeiencompote

Klop de eieren los.

Meng het boekweitmeel met de kwark of platte kaas en de amandelmelk. Voeg de eieren toe en meng tot een glad beslag.

Voeg 2 eetlepels Canderel Sugarly Kristalkorrel en een snufje zout toe.

Zet een pan op het vuur en giet er wat olijfolie in. Van zodra de pan heet is, voeg je een klein hoopje deeg toe (tip : gebruik hiervoor een halfgevulde pollepel). Bak de pancakes mooi bruin.

Doe de diepvriesaardbeien in een steelpan en voeg er wat Canderel Sugarly Kristalkorrel aan toe, naar smaak. Hoe zoeter je de compote wil, hoe meer je erbij kan doen.

Serveer de pancakes met de aardbeiencompote en strooi er nog wat Canderel Sugarly Kristalkorrel over.

 

Dit recept is een samenwerking met hapjesprinces www.hapjesprinces.be

    0 4 45
  • 4 porties
  • 45 min
  • - Kcal