15g puddingpoeder (die om vanillepudding te maken)
3 eieren om mee te bakken
snuifje zout
1 vanillestok
1 eidooier om te doreren
een koffieboon of amandel om in de taart te verstoppen en een gouden kroontje
Driekoningentaart
Driekoningentaart
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek een taartvorm met het eerste vel bladerdeeg en prik een paar keer met een vork in het deeg.
Maak dan de frangipanevulling: klop hiervoor de boter met de sucralose en de vanille uit de peul tot een zachte crème. Doe 2 van de 3 eieren en het amandelpoeder bij de boter, samen met een snuifje zout. Los in het derde ei de 15g puddingpoeder op en spatel dit onder de rest van de vulling.
Verdeel de vulling over het deeg en vergeet met driekoningen niet om de koffieboon of amandelnoot ergens hierin te verstoppen.
Maak de rand van het eerste vel bladerdeeg een beetje nat met een beetje water en leg het tweede vel bovenop de vulling.
Druk goed aan en duw met je handpalm het teveel van deeg van de rand af.
Maak in het midden van de taart een kruisje met een scherp mes, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen
Klop tenslotte 1 eidooier met een snuifje zout of met 1 eetlepel water los en bestrijk met een borsteltje het bovenste vel bladerdeeg, zodat de taart een mooi goud kleurtje krijgt.
Bak de taart ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin is – op 6 januari mag je de taart ook een kroontje geven.
Laat ze eventjes afkoelen in de vorm, haal de taart er dan uit en laat verder afkoelen op een rooster.