Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Brusselse wafels

Brusselse wafels

Ingredienten

  • 500g bloem
  • 500ml melk
  • 500ml water
  • 25g verse gist
  • 2 eieren, gesplitst
  • 5g zout
  • 1 eetlepel Canderel Sucralose
  • 125g margarine
  • 60g boter

Brusselse wafels

Brusselse wafels
  • Verwarm de melk en het water tot deze lauwwarm zijn (iets warmer dan lichaamstemperatuur). Los er de gist in op. Splits de eieren en voeg de dooiers samen met de sucralose aan de vloeistoffen toe.
  • Klop de eiwitten samen met het snuifje zout stijf en zet even opzij.
  • Zeef de bloem in een ruime kom. Roer vervolgens de vloeistof geleidelijk aan bij de bloem tot je een dik vloeibaar beslag hebt en je geen klonters meer ziet. Maak het beslag niet te lopend want dan bakt het niet meer.
  • Smelt de boter en de margarine (in de microgolfoven of in een pan) en voeg toe aan het beslag.
  • Spatel er op het einde de opgeklopte eiwitten onder.
  • Laat dit beslag op een warme plek rijzen tot het in omvang verdubbeld is. Neem dus een kom die zeker groot genoeg is.
  • Laat het wafelijzer voor de Brusselse wafels heel warm worden. Wanneer je het open doet moet er damp uit komen. (Ideaal is een wafelijzer dat je kan draaien.)
  • Giet het beslag over de hele lengte en draai het ijzer onmiddellijk om indien mogelijk. Bak tot de wafels goudbruin zijn. Dit kan je het beste zien aan het beslag dat er langs de zijkant een beetje uitkomt.Trek het ijzer niet te snel open, want dan scheur je de wafels.
  • Dien ze op met slagroom, vers fruit, confituur of chocoladesaus.
    303 12 20
  • 12 porties
  • 20 min
  • 303 Kcal