Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Yoghurtcake met nectarine en framboos

Yoghurtcake met nectarine en framboos

Ingredienten

  • 135g zonnebloemolie + extra voor de vorm
  • 220g Canderel Pâtisserie
  • 220g zelfrijzende bloem + extra om te bebloemen
  • 250g Griekse of volle yoghurt
  • 4 eieren
  • 125g frambozen
  • 4 nectarines

Yoghurtcake met nectarine en framboos

Yoghurtcake met nectarine en framboos
  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Smeer een vierkante bakvorm van 20x20cm in met olie en bloem.
  2. Meng de zonnebloemolie met de Canderel Pâtisserie en voeg één voor één de eieren toe.
  3. Zeef de bloem en spatel voorzichtig door het beslag, voeg als laatste de yoghurt toe.
  4. Snijd 2 nectarines in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag.
  5. Giet het beslag in de bakvorm. Snijd de overige nectarines in plakjes en verdeel over de bovenkant van de cake. Verdeel hierover de frambozen.
  6. Bak de cake in 60 à 70 minuten goudbruin en gaar of tot een satéprikker er droog uitkomt.
    0 0 90
  • - porties
  • 90 min
  • - Kcal