Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Wentelteefjes met gekaramelliseerde peren

Wentelteefjes met gekaramelliseerde peren

Ingredienten

  • 4 peren
  • 50 g vetarme boter
  • 3 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 12 sneden oudbakken brood
  • 30 cl halfvolle melk
  • 1 ei
  • 1 vanillestokje
  • Voor de crème anglaise:
  • 250 ml magere melk
  • 20 g maïszetmeel
  • het geel van 1 ei
  • 1 koffielepel ongesuikerde vloeibare vanille
  • 2 eetlepels CANDEREL Sucralose

Wentelteefjes met gekaramelliseerde peren

Wentelteefjes met gekaramelliseerde peren

Bereid de crème anglaise:

  1. Los het zetmeel op in een beetje melk.
  2. Warm het mengsel op en voeg al roerend de rest van de melk, de vanille en de CANDEREL Sucralose toe.
  3. Laat al roerend 5 minuten koken.
  4. Klop het eigeel op in een kom en giet het bij het melkmengsel.
  5. Meng goed en laat afkoelen.
  6. Schil de peren en snij ze in schijfjes. Bak ze daarna in een pan met de vetarme boter en de CANDEREL Sucralose.
  7. Verlies tijdens het bakken de peren niet uit het oog. Zorg ervoor dat ze mooi karamelliseren zonder aan te branden.
  8. Steek sneetjes oudbakken brood uit met een steekvorm.
  9. Meng de melk met het losgeklopt ei en dompel de sneetjes oudbakken brood in dit mengsel.
  10. Bak de sneetjes brood in een pan met een beetje vetarme boter tot ze mooi goudbruin kleuren.
  11. Schik voor de presentatie de sneetjes brood op een bord, leg er de gekaramelliseerde peerschijfjes bovenop en werk af met een geutje crème anglaise.

Versier met een mooi vanillestokje en serveer lauw!

    345 4 30
  • 4 porties
  • 30 min
  • 345 Kcal