Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Warme appel met havermoutkorst

Warme appel met havermoutkorst

Ingredienten

• 1 grote appel, in blokjes
• 100 g blauwe bessen
• 75 g havermout
• 1 tl bakpoeder
• snufje zeezout
• 1 ei
• 250 ml amandelmelk
• 1 tl vanille-extract
• 25 ml ahornsiroop (of honing)
• 1 el canderel
• 1 el kokosolie
• 35 g pompoenpitten
• 40 g amandelen

Warme appel met havermoutkorst

Warme appel met havermoutkorst

Verwarm de oven voor op 185°C.

Schil de appel en snijd in stukjes.

Vet de bodem van een ovenschaal in met wat kokosolie en voeg de stukjes appel en bosbessen toe.

Meng de havermout en het bakpoeder en voeg een snufje zeezout toe.

Klop het ei los en voeg er de melk en de Canderel Vanillestick aan toe. Klop goed door elkaar.

Meng de ahornsiroop, de Canderel Sugarly Kristalkorrel, de kokosolie, de pompoenpitten en de amandelen in een kom en schep met je handen om tot alles goed gemengd is. Je kan ook de notencrumble kort door een foodprocessor halen, zodat je een fijnere mix van pitten en noten krijgt.

Schep het havermoutmengel over het fruit in de ovenschaal. Giet hier het eimengsel overheen en werk af met de zaden-notenmix. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven gedurende 35 à 40 minuten. Laat even afkoelen voor je opdient.

 

Dit recept is een samenwerking met Hapjes-Princess www.hapjesprinces.be

    0 4 50
  • 4 porties
  • 50 min
  • - Kcal