Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Vanillepudding

Vanillepudding

Ingredienten

  • 750 ml volle melk
  • 6 eidooiers
  • 7g sucralose + 1 vanillastick
  • 25 g maïszetmeel (maïzena)
  • 2 vanillestokjes

Vanillepudding

Vanillepudding
  1. Meet de melk af en snij de vanillestokjes overlangs. Schraap met de punt van een keukenmesje alle zaadjes eruit en doe ze bij de melk. De uitgeschraapte stokjes zelf kan je ook in de melk meekoken en net voor het toevoegen van de andere ingrediënten uithalen.
  2. Splits dan de eieren en klop de eidooiers los. Doe de sucralose en vanillestick, samen met de maïzena in een andere kom. Nu staat alles klaar en kan je starten met de pudding.
  3. Verwarm de melk op een matig vuur. Wanneer de melk lauw is, giet je de helft op de maïzena en de zoetstoffen. Klop dit goed los met een garde en voeg dan de eidooiers hieraan toe. Klop tot je geen klontertjes meer ziet.
  4. Breng de andere helft van de melk volledig aan de kook. Wanneer dat zo is, dan voeg je hieraan het mengsel van maïzena, de twee soorten Canderel, dooiers en melk aan toe. Vanaf nu moet je voortdurend roeren, anders brandt de onderkant aan. Wanneer je de eerste bubbels ziet, laat je het nog een minuut doorkoken.
  5. Schenk de warme pudding in individuele schaaltjes of één grote schaal en laat hem een beetje opstijven. Je kan deze pudding zowel warm als koud eten.
    246 4 45
  • 4 porties
  • 45 min
  • 246 Kcal