Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Valentijnskoekjes

Valentijnskoekjes

Ingredienten

  • 100g zachte boter of margarine
  • 10g sucralose
  • 150g bloem
  • 5g bakpoeder (of 2g maagzout)
  • snuifje zout
  • 1 eidooier

afwerking:

  • 3 repen pure chocolade van Canderel
  • 100ml room 

nodig: deegroller en uitsteekvorm in de vorm van een hartje

Valentijnskoekjes

Valentijnskoekjes
  1. Meng de boter op kamertemperatuur en sucralose tot je een zachte crème bekomt. Zet de boter desnoods kort in de microgolfoven, maar laat ze niet smelten. Roer dan de eidooier eronder.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg toe aan de rest. Kneed heel kort, juist genoeg om een mooi egaal deeg te hebben. Wanneer het deeg te droog is, dan kan je een eetlepel melk toevoegen.
  3. Pak het deeg in plastic folie in en leg 1 uur in de koelkast, zodat het zich kan zetten.
  4. Rol het deeg dan uit met een deegroller en steek er hartjes uit. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en zet terug even in de koelkast. Verwarm dan de oven voor op 170 graden. Bak gedurende 12 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte) en laat de koekjes afkoelen. 
  5. De koekjes zijn zo al heerlijk, maar op Valentijn mag er gerust wat meer chocolade bij.
  6. Smelt de chocolade samen met de room in een glazen schotel in de microgolfoven, roer goed en dompel dan de koekjes in de chocolade. Eet meteen op of laat de chocolade stollen op een bordje.
    68 30 30
  • 30 porties
  • 30 min
  • 68 Kcal