Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Perentaartjes amandine

Perentaartjes amandine

Ingredienten

Voor het deeg:

  • 110 g bloem
  • 80 g light-boter
  • 2 eidooiers
  • 7 g Canderel Sucralose
  • 1 snufje zout

Voor de peren:

  • 3 peren
  • 1,5 citroen

Voor de crème:

  • 200 g amandelpoeder
  • 20 g Canderel Sucralose
  • 200 g zachte light-boter
  • 4 eieren

 

Perentaartjes amandine

Perentaartjes amandine

Voor het deeg:

Verwarm de over voor op 180°C (stand 6)

Meng in een kom de boter met de Canderel Sucralose, voeg de 2 eidooiers toe en een snufje zout. Meng nog wat verder, maar niet té lang.

Verdeel het deeg in vormpjes en zet 30 min. koud weg. Bak de afgekoelde vormpjes 15 min. en haal uit de oven. Laat ze rustig afkoelen.

Voor de peren:

Schil de peren en druppel er wat citroensap over, zodat ze niet verkleuren. Halveer ze, verwijder het klokhuis en snij ze daarna in fijne schijfjes.

Voor de amandelcrème:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng voorzichtig de zachte boter en de Canderel sucralose, het amandelpoeder en de eieren. Verdeel de crème over de vormpjes en leg er de schijfjes peer op. Bak 20 tot 45 min. (naargelang de grootte van de gebakjes).

Tip van de chef:

Versier met amandelschilfers. 

    247 10 150
  • 10 porties
  • 150 min
  • 247 Kcal