Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Perentaart

Perentaart

Ingredienten

Taart:

1 eidooier

50 ml water

250 g bloem

150 g margarine

1 theelepel zout

1 eetlepel Canderel Sugarly Kristalkorrel

 

Vulling:

100 g margarine

100 g amandelpoeder

Sap van 1 citroen

50 g Canderel Sugarly Kristalkorrel

4 peren

Perentaart

Perentaart

Meng in een kom bloem, margarine, Canderel Sugarly Kristalkorrel en zout. Meng dit tot een kruimelig geheel (in een keukenrobot of met de hand). Meng in een kommetje de eidooier met water en voeg het toe aan het deeg. Meng alles goed tot een glad deeg. Zet het in de koelkast gedurende 30 minuten.

 

Schil de peren (maar laat de stengel vastzitten). Kook ze in een pan met kokend water gedurende ongeveer 30 minuten. Snijd de peren in 4 en verwijder het klokhuis.

 

Voor de vulling, smelt de margarine op een zacht vuurtje en voeg er de Canderel Sugarly Kristalkorrel aan toe. Doe dit in een kom en voeg het amandelpoeder en het citroensap toe. Meng alles goed samen.

 

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een rechthoekige taartvorm van 35 cm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een rechthoek die een beetje groter is dan de taartvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Verspreid de vulling gelijkmatig over het deeg. Verdeel de peren over de vulling. Bak in de oven gedurende ongeveer 45 minuten.

 

Serveer met (soja)slagroom, indien gewenst.

    352 8 70
  • 8 porties
  • 70 min
  • 352 Kcal