Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Mini brioches met noten

Mini brioches met noten

Ingredienten

  • 150 ml lauwe melk
  • 250 g bloem
  • 30 g Canderel Sugarly Kristalkorrel
  • 50 g boter
  • 4 g droge gist
  • 3 g zout
  • 1 ei

Voor de notenboter

  • 180 g noten
  • 20 g – 35 g Canderel Sugarly Kristalkorrel
  • 15 g kokosolie

Mini brioches met noten

Mini brioches met noten
  1. Los de gist op in lauwe melk. Laat 10 min intrekken. Doe de bloem, Canderel Sugarly, opgeloste gist en het zout in de kom van je keukenrobot. Meng met behulp van de deeghaak tot wanneer het deeg loskomt van de mengkom. Voeg de boter toe en kneed het geheel nogmaals gedurende 10 min. Bedek met een propere keukenhanddoek en laat 1 à 2 uur rusten.
  2. Bereid de notenboter. Mix de noten, Canderel Sugarly en kokosolie in de blender tot je een smeuïg mengsel bekomt. Zet opzij.
  3. Rol na de rusttijd het briochedeeg uit tot een vierkant van ongeveer 30x30cm. Smeer een dunne laag notenboter uit op het deeg. Zorg ervoor dat je 1cm vrijhoudt langs de zijkanten. Rol het deeg op, verpak het in vershoudfolie en laat 15 min afkoelen in de koelkast. Snijd de rol in de lengte in 6 gelijke porties. Klop het ei los en strijk het met behulp van een penseel over elke portie. Werk af door er wat gehakte noten over te strooien. Laat 1 uur rusten op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Bak 20 min op 180 °C.
  4. Bestrooi met wat Canderel Sugarly alvorens te serveren. 

 

    425 6 20
  • 6 porties
  • 20 min
  • 425 Kcal