Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Lightglaasjes met rabarber, aardbeien en mascarpone

Lightglaasjes met rabarber, aardbeien en mascarpone

Ingredienten

  • 700 g rabarber
  • 600 g aardbeien
  • 350 g mascarpone light
  • 45 g CANDEREL Sucralose
  • 20 g vetarme boter
  • enkele gehakte pistachenoten

Lightglaasjes met rabarber, aardbeien en mascarpone

Lightglaasjes met rabarber, aardbeien en mascarpone
  1. Bereid de rabarbercompote: schil de rabarber en snij ze in stronkjes. Bestrooi ze met 20 g CANDEREL Sucralose en zet ze 30 minuten weg.
  2. Giet de rabarber in een kookpot waarin u vooraf de vetarme boter hebt gesmolten. Voeg er vervolgens de rest van de CANDEREL Sucralose aan toe. Laat de compote ongeveer 20 minuten koken op een middelhoog vuur.
  3. Klop intussen de mascarpone en 1 eetlepel CANDEREL Sucralose stevig op.
  4. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in kleine stukjes.
  5. Stel de glaasjes samen door laagjes aardbeien, rabarbercompote en mascarponecrème af te wisselen.
  6. Eindig met enkele stukjes aardbei en de gehakte pistachenoten. Plaats in de koelkast tot net voor het serveren. 

Tip: om het dessert nog lichter te maken, kunt u de lightmascarpone ook door Petit Suissekaasjes met 0% vet vervangen.

    268 6 50
  • 6 porties
  • 50 min
  • 268 Kcal