Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Lichte rabarbermousse met amarettikoekjes

Lichte rabarbermousse met amarettikoekjes

Ingredienten

  • 250 g in stronkjes gesneden rabarber
  • 7 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 4 Petit Suissekaasjes 0% vet
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • ½ gelatineblaadje
  • het wit van 2 eieren
  • 16 amarettikoekjes (kleine Italiaanse koekjes met amandelen)

Lichte rabarbermousse met amarettikoekjes

Lichte rabarbermousse met amarettikoekjes
  1. Giet de in stukjes gesneden rabarber samen met 3 eetlepels CANDEREL Sucralose in een kookpot met dikke bodem. Dek af en laat op een middelhoog vuur koken tot u een compote krijgt. Laat de compote afkoelen.
  2. Week de gelatine in een kom met koud water.
  3. Klop de Petit Suissekaasjes op met 3 eetlepels CANDEREL Sucralose en de zaadjes die u uit het vanillestokje hebt geschraapt.
  4. Knijp de gelatine uit en voeg ze toe aan de opgewarmde melk. Meng dit onder de Petit Suissekaasjes.
  5. Klop de eiwitten tot sneeuw, voeg een eetlepel CANDEREL Sucralose toe en klop verder op tot stevige pieken.
  6. Meng in een kom voorzichtig de rabarbercompote, het Petit Suissemengsel en de opgeklopte eiwitten onder elkaar.
  7. Verdeel de verkruimelde amarettikoekjes over 4 mooie glazen en lepel er de rabarbermousse bovenop.
  8. Laat de bereiding in de koelkast opstijven tot net voor het serveren.

Tip: u kunt in plaats van Petit Suissekaasjes ook plattekaas met 0% vet gebruiken.

    327 4 70
  • 4 porties
  • 70 min
  • 327 Kcal