Maak het deeg: Meng de bloem met de Canderel Pâtisserie en het zout. Snijd de boter in blokjes en voeg, samen met het ei, toe. Kneed tot een homogeen deeg, wikkel in plastic folie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C. Smeer een springvorm van 20cm diameter in met wat extra boter en bloem of bekleed met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een dikte van 2 à 3 mm en bekleed de bakvorm.
Meng voor de vulling de platte kaas met de slagroom en de Canderel Pâtisserie. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas een volgend ei toe als het vorige ei volledig opgenomen is. Voeg als laatste de maïzena toe.
Doe het mengsel in de springvorm en bak 1 à anderhalf uur. Zet de oven uit en laat de taart nog 1 uur afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Laat hierna de taart nog enkele uren opstijven in de koelkast.
Tip: Om scheuren van de taart te voorkomen kan je een potje met een bodempje water in de oven zetten bij het bakken.