Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Kaastaart met een coulis van rode vruchten

Kaastaart met een coulis van rode vruchten

Ingredienten

  • 300 g verse kaas, type Philadelphia of St Moret light
  • 200 g koekjes, type Bastogne
  • 125 g vetarme boter
  • 20 cl vetarme vloeibare room
  • 7 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 500 g diepgevroren rode vruchten
  • 5 eetlepels CANDEREL Sucralose voor de siroop
  • 1 citroen
  • 4 gelatineblaadjes
  • 30 cl water

Kaastaart met een coulis van rode vruchten

Kaastaart met een coulis van rode vruchten
  1. Maal de koekjes en meng ze met de gesmolten boter.
  2. Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm en strijk het glad.
  3. Klop de verse kaas op tot hij mooi smeuïg wordt. Voeg er de CANDEREL Sucralose aan toe en meng.
  4. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Verwarm de vetarme vloeibare room in een kookpot. Neem de kookpot van het vuur en voeg er de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe. Laat lauw worden.
  5. Voeg daarna de verse kaas toe aan de room.
  6. Giet deze bereiding in de springvorm en strijk glad.
  7. Plaats de kaastaart minstens 4 uur in de koelkast.

Bereid intussen de coulis van rode vruchten:

  1. Pureer de ontdooide rode vruchten in een blender.
  2. Maak een siroop door de CANDEREL Sucralose en 30 cl water te verwarmen tot u een siroop krijgt.
  3. Voeg de siroop en het citroensap toe aan de rode vruchten. Duw de coulis door een puntzeef zodat hij mooi glad wordt.

Serveer de kaastaart samen met de coulis van rode vruchten.

    394 6 25
  • 6 porties
  • 25 min
  • 394 Kcal