Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Individuele pavlova’s met winterfruit

Individuele pavlova’s met winterfruit

Ingredienten

  • 1 kiwi
  • 1 peer
  • 2 ananasschijven
  • het wit van 6 eieren
  • 10 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 1 koffielepel vanillepoeder
  • 2 eetlepels maïzena
  • 30 cl vetarme slagroom
  • enkele verse muntblaadjes

Individuele pavlova’s met winterfruit

Individuele pavlova’s met winterfruit
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de eiwitten tot sneeuw samen met de CANDEREL Sucralose, het vanillepoeder en de maïzena.
  3. Doe het mengsel in een spuitzak en maak 8 rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Verlaag de oventemperatuur tot 130°C en plaats de bakplaat gedurende 45 minuten in het midden van de oven.
  5. Laat na het bakken de schuimgebakjes minstens een uur in de uitgeschakelde oven staan met de deur halfopen.
  6. Schil het fruit en snij het in brunoise (kleine blokjes).
  7. Als de wachttijd voorbij is, kunt u de individuele pavlova’s afwerken:
  8. Leg een schuimgebakje op een bord, bedek het met een laagje vetarme slagroom en een opgehoopte eetlepel fruitbrunoise.
  9. Leg er nog een schuimgebakje bovenop en herhaal de handelingen hierboven.
  10. Versier met de muntblaadjes.
  11. Serveer onmiddellijk.

Tip: u kunt het fruit variëren naargelang van het seizoen en uw persoonlijke smaak! U kunt dit dessert ook in ‘gezinsformaat’ maken. In dat geval moet u het schuimgebak anderhalf uur laten bakken.

    142 4 75
  • 4 porties
  • 75 min
  • 142 Kcal