Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Verderlichte chocomousse

Verderlichte chocomousse

Ingredienten

  • 150g eiwitten (ongeveer 7 eieren)
  • 25g Canderel Stevia
  • 120 gram (4 repen) Canderel Stevia melkchocolade (of puur, of een mengeling van beide)

afwerking: Canderel cacaopoeder

Verderlichte chocomousse

Verderlichte chocomousse
  1. Klop de eiwitten volledig stijf. Gebruik best een keukenrobot of de handmixer met kloppers. Voeg in het begin 1 eetlepel van Canderel Stevia toe. Wanneer het bijna volledig stijf geklopt is, kan je beetje per beetje de rest van de Canderel toevoegen.
  2. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in een ronde kom in de microgolfoven. Roer regelmatig en hou de chocolade in de gaten zodat die niet te warm wordt.
  3. Als de chocolade gesmolten is, voeg je de helft van het stijfgeklopt eiwit toe en spatel je het met een pannenlikker doorheen de chocolade, tot alles mooi gemengd is.
  4. Roer er dan voorzichtig de rest van het eiwit door: het zal een beetje vloeibaar zijn, maar de gesmolten chocolade zal terug opstijven in de ijskast en een lekkere mousse maken.
  5. Giet de chocolademousse in glaasjes, strooi wat cacaopoeder erover en laat opstijven in de ijskast.
    236 4 30
  • 4 porties
  • 30 min
  • 236 Kcal