Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Havermoutcrumble van appelen en rode vruchten

Havermoutcrumble van appelen en rode vruchten

Ingredienten

  • 1 kg appelen
  • 1 el soja margarine
  • 200 g frambozen
  • 100 g braambessen
  • 5 g Canderel Sucralose

Voor de crumble:

  • 70 g havermout
  • 70 g speltbloem
  • 35 g soja margarine bakken & braden
  • 5 g Canderel Sucralose 

Havermoutcrumble van appelen en rode vruchten

Havermoutcrumble van appelen en rode vruchten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Doe deze in een pan met 1 el soja margarine en de Canderel Sucralose. Kook op laag vuur gedurende 5 minuten. Vet een ronde ovenschaal van ca 25 cm in met boter of bakspray. Doe de appelblokjes erin en voeg de braambessen en frambozen toe. Meng havermout, speltbloem, soja margarine en Canderel Sucralose in een kom tot kruimelachtige stukjes. Bedek het fruit met dit kruimelmengsel. Bak gedurende 35 minuten tot het deeg een bruin tintje krijgt.

Serveer eventueel met opgeklopte room of een bolletje vanille-ijs.

    160 8 75
  • 8 porties
  • 75 min
  • 160 Kcal