Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je suikervrij genieten & koken in huis voor het hele gezin en diabeten.

Sucralose, Canderel met Stevia, Original, Chocolade en Cacao. 0 calorieën, zalig zoet.

Glühwein

Glühwein

Ingredienten

  • 1 fles rode wijn (750ml) van het type merlot, shiraz, of chianti
  • Winterse specerijen:
    • 1 vanillestok
    • 4 kaneelstokken
    • 3 sterretjes steranijs
    • 6 laurierblaadjes
    • 4 kardamompeulen
    • 6 kruidnagels
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • Zeste van 1 citroen & 2 mandarijntjes dit is de schil zonder het witte eraan
  • optioneel: 2 dopjes sinaasappellikeur bevat, net zoals wijn, wel suiker
  • 15 suikervrije Canderel tabletjes of Canderel Stevia tabeltjes, waardoor je een sterkere anijssmaak krijgt

Glühwein

Glühwein

Om te beginnen:

Neem een fijne rasp en rasp voorzichtig de schil van de mandarijntjes en de citroen, zonder het bittere witte gedeelte vlak onder de schil. Doe dit in een kommetje en snij de vanillestok open. Schraap de zaadjes eruit en leg samen met de lege stok bij de zeste's. Zet ook al je kruiden klaar en doe ze mee in het kommetje.

Zet dit even opzij en breng dan 250 ml van de wijn in een kleine kookpot aan  de kook. Van zodra de wijn kookt zet je het vuur af en voeg de specerijen uit het kommetje hieraan toe. Dek de pot af met een deksel en laat een aantal uurtjes trekken, zodat alle smaken van de specerijen in de wijn zitten.

Wanneer je de Glühwein wil serveren:

Warm de wijn met specerijen samen met de overige 500ml op. Dit laat je een tiental minuutjes trekken en warmen, maar zeker niet koken, want dan blijft er van de alcohol in de wijn niet veel over. Voeg er nu ook eventueel 2 dopjes sinaasappellikeur aan toe.

Wanneer de wijn goed warm is, voeg je 15 Canderel tabletjes toe. Het is belangrijk dat je de tabletjes pas op het einde toevoegt en niet mee laat koken, want dat verandert de smaak. Roer nog een keer en giet de Glühwein door een zeef om de specerijen op te vangen. Ondertussen ruikt nu heel je huis naar kerstmis, dus tijd om aan te stoten!

    152 5 30
  • 5 porties
  • 30 min
  • 152 Kcal