Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Gevanilleerde panna cotta met gekaramelliseerde appeltjes

Gevanilleerde panna cotta met gekaramelliseerde appeltjes

Ingredienten

Voor de pana cotta’s:

  • 40 cl vetarme vloeibare room met 3% vetgehalte
  • 3 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 2 gelatineblaadjes
  • 1 vanillestokje
  • het sap en de schil van een onbehandelde citroen

Voor de gekaramelliseerde appeltjes:

  • 4 appelen
  • 2 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 1 koffielepel vetarme boter

Gevanilleerde panna cotta met gekaramelliseerde appeltjes

Gevanilleerde panna cotta met gekaramelliseerde appeltjes
  1. Giet de vloeibare room in een kookpot. Voeg de fijngesneden citroenschil, het citroensap, de CANDEREL Sucralose en het overlangs doormidden gesneden vanillestokje toe.
  2. Verwarm op een zacht vuur. Het mengsel mag niet koken.
  3. Week intussen de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  4. Neem de kookpot van het vuur, schraap de zaadjes uit het vanillestokje en meng ze onder de room.
  5. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng ze onder het mengsel.
  6. Vul 4 glaasjes of ovenschaaltjes met het mengsel en plaats ze minstens 4 uur in de koelkast.
  7. Schil de appelen en snij ze in partjes enkele minuten voor het serveren.
  8. Smelt de boter in een pan en voeg de appelpartjes toe. Bestrooi ze met de CANDEREL Sucralose en laat ze op een middelhoog vuur karamelliseren.
  9. Haal de panna cotta’s uit de koelkast en serveer ze met de gekaramelliseerde appeltjes.

Tip: om de panna cotta’s te ontvormen, kunt u hun onderkant in warm water dompelen en ze daarna omdraaien.

    147 4 40
  • 4 porties
  • 40 min
  • 147 Kcal
4.1 5 0 8 8

Beoordeel