Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Gekarameliseerd witlof

Gekarameliseerd witlof

Ingredienten

  • 6 stronkjes witlof
  • 50 g soja margarine voor bakken & braden
  • 1 eetlepel Canderel Sucralose
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • Zout en peper

Gekarameliseerd witlof

Gekarameliseerd witlof

Was het witlof, verwijder bruine blaadjes aan de buitenzijde en snij het voetje eraf. Kruid het witlof met zout en peper.

Smelt de soja margarine op een pan en bak de stronkjes witlof goudbruin op beide kanten op hoog vuur.

Blus de pan met water en witte wijn azijn.

Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en bak het witlof gedurende 8-10 minuten zacht.

Gebruik een scherp mes om te controleren of het witlof zacht is vanbinnen.

Zet het vuur weer hoog, besprenkel het witlof met Canderel Sucralose en laat het mooi van beide kanten karameliseren. 

Serveer tip: Ben je avontuurlijk aangelegd, dan is gekarameliseerd witlof lekker met roomijs en siroop van koffie. Anders is het ook heerlijk met Sint-Jacobsnootjes en aardappelpuree. 

    39 6 45
  • 6 porties
  • 45 min
  • 39 Kcal