Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Crispy brownies

Crispy brownies

Ingredienten

  • 90g boter of margarine
  • snuifje zout
  • 270g melk/pure chocolade
  • 14g Canderel Sucralose
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 20g Cankao
  • 30g maïszetmeel (Maïzena)

Crispy brownies

Crispy brownies
  1. Bekleed een vierkante cakevorm/bakplaat van ongeveer 20 op 20cm met bakpapier en zorg ervoor dat de kanten mee bedekt zijn, zodat je het bakpapier er na het bakken kan uittrekken.
  2. Vet het bakpapier lichtjes in met boter en verwarm de oven voor op 180ºC.
  3. Breek de chocoladerepen in kleine stukjes.
  4. Smelt de boter, het snuifje zout en de chocolade in de microgolfoven en roer regelmatig. Dit duurt tussen 1 en 2 minuten op 600 tot 750 Watt.
  5. Of: breng een pot met water aan de kook, draai het vuur bijna af en zet de kom met chocolade over het hete water onder constant roeren. De kom mag het water niet rechtsreeks aanraken.
  6. Wanneer de chocolade gesmolten is, neem je de kom van het vuur (of uit de microgolf) en roer je de sucralose eronder, gevolgd door de eieren, stuk per stuk.
  7. Zeef de maïzena en cankao in een kleine kom en spatel ze onder de chocolademengeling.
  8. Klop het beslag dan stevig door, tot je geen klontjes meer kan zien en je een mooi glanzend beslag hebt.
  9. Giet het beslag in de bakvorm die je al had klaarstaan.
  10. Bak gedurende 25 minuten, of tot de brownies juist gezet aanvoelen in het midden; bak ze zeker niet door zoals een gewone cake want dan heb je droge brownies.
  11. Laat de brownies volledig afkoelen vooraleer je ze uit de vorm haalt en versnijdt.
    364 12 60
  • 12 porties
  • 60 min
  • 364 Kcal