Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Clementines met specerijensiroop en sabayon

Clementines met specerijensiroop en sabayon

Ingredienten

  • 12 clementines
  • 3 eieren
  • 5 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 10 cl zoete witte wijn*

Voor de siroop:

  • 10 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 1 vanillestokje
  • 60 cl water
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel

Clementines met specerijensiroop en sabayon

Clementines met specerijensiroop en sabayon

Pel de clementines en verdeel ze in partjes.

Bereid de siroop:

  1. Giet de 10 eetlepels CANDEREL Sucralose, het water, het overlangs doormidden gesneden vanillestokje, het kaneelstokje, de kruidnagel en de steranijs in een kookpot met dikke bodem. Breng de inhoud aan de kook, verlaag het vuur en laat op een middelhoog vuur indikken.
  2. Voeg daarna de clementinepartjes toe en laat ze 5 minuten koken. Houd apart.

Bereid de sabayon:

  1. Scheid de eiwitten van de eigelen.
  2. Klop de eigelen in een kom met 5 eetlepels CANDEREL Sucralose tot het mengsel er lichtgeel en schuimig uitziet.
  3. Verwarm dit mengsel au bain-marie en voeg al kloppend de witte wijn toe.
  4. Het mengsel moet schuimig en licht worden.
  5. Schik bij het serveren de clementinepartjes in siroop in de borden en overgiet met de sabayon.

*Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid. Nuttig alcohol met mate.

    107 6 70
  • 6 porties
  • 70 min
  • 107 Kcal