Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Clafoutis van peren met amandelschilfers

Clafoutis van peren met amandelschilfers

Ingredienten

  • 2 peren
  • 40 g amandelschilfers
  • 4 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 40 g vetarme boter
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel maïzena
  • 3 eieren
  • 20 cl magere melk

Clafoutis van peren met amandelschilfers

Clafoutis van peren met amandelschilfers
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de peren en snij ze in stukjes.
  3. Smelt de vetarme boter op een zacht vuur.
  4. Klop de eieren in een kom met de CANDEREL Sucralose tot het mengsel er lichtgeel en schuimig uitziet. Voeg er daarna de bloem, de maïzena en de gesmolten boter aan toe.
  5. Meng en voeg al kloppend de melk toe.
  6. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof, laat ze afkoelen en breek ze in stukjes.
  7. Beboter de ovenschaaltjes lichtjes, verdeel de peren over de schaaltjes en bestrooi ze met de geroosterde amandelschilfers. Bedek vervolgens met het beslag.
  8. Bak in de oven gedurende 20 minuten. Serveer lauw of koud.
    200 6 30
  • 6 porties
  • 30 min
  • 200 Kcal