Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Chocomousse

Chocomousse

Ingredienten

1 gelatineblaadje, in kleine stukjes

50 g pure chocolade met minimaal 70% cacao, in stukjes

4 geplette kardemompeulen (houd de zaadjes bij)

1 theelepel vanille-extract

Geraspte schil van 1 sinaasappel en sap van 1/2 + extra geraspte schil voor de afwerking

2 eiwitten

1/2 eetlepel Canderel Sugarly Kristalkorrel

125 g kwark

100 g halfvolle room

1 theelepel puur cacaopoeder om te bestrooien

Chocomousse

Chocomousse

Doe de gelatinestukjes in een kommetje, overgiet ze met koud water en laat ze zacht worden.

Doe de chocoladestukjes in een hittebestendige kom en plaats de kom op een pan licht kokend water. Roer af en toe tot de chocolade gesmolten is.

Neem de kom van het vuur en meng de kardemomzaadjes, de vanille, de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en 2 eetlepels kokend water onder de chocolade tot een glad mengsel. Laat het afkoelen en meng er de kwark en de room onder.

Knijp het water uit de gelatinestukjes, doe ze in een propere kom en overgiet ze met kokend water tot ze net onder staan. Klop op met een vork, voeg toe aan het chocolademengsel en roer. Zet het mengsel opzij.


Klop in een andere kom de eiwitten op tot pieken, meng de Canderel Sugarly Kristalkorrel eronder en klop opnieuw totdat ze iets stijver zijn geworden.


Spatel de helft van eiwitten nu onder het chocolademengsel met een metalen lepel. Als alles goed gemengd is, vouw er dan voorzichtig de rest van de eiwitten onder. Schep in porseleinen potjes of glazen kommetjes en laat enkele uren of een hele nacht afkoelen. Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder en geraspte sinaasappelschil.

Tip: Voor de afwerking kunt u seizoensfruit naar keuze gebruiken - frambozen, aardbeien, blauwe bessen of vijgen passen allemaal heel goed bij chocolade.

    0 6 20
  • 6 porties
  • 20 min
  • - Kcal