Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Chocolade-koffietaartjes, cupcake-stijl

Chocolade-koffietaartjes, cupcake-stijl

Ingredienten

  • 125 g vetarme boter
  • 100 g pure kookchocolade met 70% cacao
  • 2 koffiekopjes sterke koffie
  • 80 g tarwebloem
  • 12 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • 1 ei
  • 1 koffielepel gist
  • 1 koffielepel vloeibare vanille-extract
  • 30 g cacaopoeder

Voor het glazuur:

  • 150 g pure kookchocolade met 70% cacao
  • 110 g zachte vetarme boter
  • 2 eetlepels CANDEREL Sucralose
  • schilfers pure chocolade 

Chocolade-koffietaartjes, cupcake-stijl

Chocolade-koffietaartjes, cupcake-stijl
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de vetarme boter samen met de in blokjes gehakte chocolade en de koffie in een kookpot met dikke bodem op een zacht vuur tot u een homogeen mengsel krijgt.
  3. Voeg de CANDEREL Sucralose toe.
  4. Breek het hele ei in een kom en voeg er het chocolademengsel en het vloeibare vanille-extract aan toe. Meng alles onder elkaar.
  5. Voeg de bloem, de cacao en de gist toe en meng goed.
  6. Giet het beslag in 12 kleine papieren of siliconenvormpjes. Bak ze gedurende 10 minuten in de oven.
  7. Bereid intussen het glazuur:
  8. Smelt de chocolade au bain-marie.
  9. Meng de zachte boter en de CANDEREL Sucralose in een kom.
  10. Meng er de gesmolten chocolade onder en plaats de kom daarna in de koelkast.
  11. Laat de taartjes afkoelen, versier hun bovenkant met glazuur en bestrooi met chocoladeschilfers.
    191 12 35
  • 12 porties
  • 35 min
  • 191 Kcal