Met het caloriearm aanbod van Canderel haal je genieten & koken in huis voor het hele gezin.

Blanc-manger met abrikozen en amandel

Blanc-manger met abrikozen en amandel

Ingredienten

  • 12 abrikozen
  • 9 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose
  • 30 g amandelpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 6 gelatineblaadjes
  • 50 cl magere melk
  • 6 Petit Suissekaasjes 0% vet
  • enkele amandelschilfers

Blanc-manger met abrikozen en amandel

Blanc-manger met abrikozen en amandel
  1. Was de abrikozen en snij ze in twee. Ontpit ze en snij ze in kleine blokjes.
  2. Pocheer de abrikozen in een kookpot met dikke bodem in 25 cl water met 3 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose en het overlangs doormidden gesneden vanillestokje.
  3. Pocheer ze al roerend gedurende ongeveer 10 minuten.
  4. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
  5. Verwarm in een kookpot 50 cl melk met 3 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose. Voeg, als de melk kookt, het amandelpoeder toe en laat 10 minuten afgedekt trekken.
  6. Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de amandelmelk en meng goed. Laat afkoelen.
  7. Meng de Petit Suissekaasjes met 3 eetlepels CANDEREL 100% Sucralose en voeg ze daarna toe aan de afgekoelde amandelmelk.
  8. Wissel in mooie glaasjes laagjes abrikozen en crème met elkaar af en eindig met abrikozen bestrooid met enkele geroosterde amandelschilfers.
  9. Plaats 2 uur in de koelkast en geniet.
    199 6 50
  • 6 porties
  • 50 min
  • 199 Kcal